1. Nu răspunde niciodată la mesaje care includ una dintre formele de cyberbullying de mai sus. Dacă alegi să răspunzi la fel sau să postezi o imagine cu caracter de cyberbullying, poți să înrăutățești situația sau să-ți creezi și mai multe probleme.
  2. Utilizează butonul „print screen” pentru a face copii la mesajele cu caracter de cyberbullying și păstrează-le într-un folder sigur. Dacă ai un telefon sau o tabletă, utilizează funcția „captură de ecran” și păstrează aceste imagini în condiții de siguranță.
  3. Utilizează butonul „block” pentru a bloca agresorul să-ți mai poată trimite vreun mesaj și, dacă poți, raportează incidentul administratorului platformei sociale (ex. Facebook, twitter).
  4. Evaluează cât de gravă este situația de cyberbullying prin care treci. Dacă agresorul este o persoană necunoscută ție, atunci blochează-i accesul și raportează-l la administratorul platformei respective.
  5. Dacă din evaluarea ta, rezultă că agresorul este un coleg de școală (care deja te hărțuiește și la școală sau care la școală nu te hărțuiește), vorbește cu dirigintele clasei sau cu consilierul școlar despre situația în care te afli.
  6. Vorbește despre ceea ce ți se întâmplă cu persoane în care ai încredere (ex. Părinți, frați / surori, prieteni). Este important să împarți cu cineva soluționarea acestei probleme.
  7. Menține toate setările contului tău, de pe orice platformă socială, privată, astfel încât agresorul să nu mai aibă acces la informații personale despre tine.
  8. Vorbește despre ceea ce ți se întâmplă și cu persoane specializate să îți ofere suport (sună la Telefonul Copilului 116 111).